Sanna Hansson

Jag var ung, du var yngre

Kategori: Everyday ♥

"Varje gång är som den första gång vi sågs,
även om det är över nu
allting har förändrats men du finns kvar,
allt var svävande men nu så ser jag klart"
Längesen - Petter & Veronica Maggio

Man kan ibland undra vad framtiden har att ge en, vad kommer hända imorgon.
Och vad kommer hända i övermorgon. Det är som när man sitter på drömstartlektionen och diskuterar sin framtid. Som att jag skulle veta något om den! Jag vet inte ett skit. Förutom vilken skola jag vill gå på och vad jag kanske vill jobba med. Men jag vet inget annat. Att skriva någon himla framtidsplan är meningslöst, som vi då gjorde. Det är smått tillfredsställande, att kunna bestämma sådär. Men det är omöjligt. Visst, allt jag skrev vill jag ha. Men kommer jag få det? Kommer jag vilja ha det om två år?

Jag vill jobba som musiklärare. Först ska jag läsa på något gymnasie där jag kan utveckla mig själv musikaliskt. Sen ska jag läsa på musikhögskolan och utbilda mig till musiklärare. Sen ska jag jobba som det, och samtidigt jobba med min egen musik och försöka slå igenom så att jag kan jobba med det på heltid. Jag ska flytta ihop med en musiker, så att vi kan jobba ihop. Och han får inte vara tondöv. Sen ska jag jobba med musik hela mitt liv, kanske åka på turné i en turnébuss med mitt namn över hela sidan.

Sådär lät, eller stod det ungefär. Är det så det kommer bli? Kan man verkligen ha en klar framtidsplan och följa den fläckfritt? Jag tror inte på det, men jag tror på att drömma om sin framtid. Annars hade man känt sig som en fånge, om man inte fick tänka på vad som skulle kunna hända.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: