Sanna Hansson

Melodifestivalen

Kategori: Musik ♥

Som den Melodifestivalnörd jag är har jag ändå lyckats glömma att skriva om finalen igår.
Så nu skriver jag ut alla mina känslor inför, under och efter tvmiraklet.

Egentligen tyckte jag att alla bidrag i finalen var bra. Alla platsade där förutom möjligen Pernilla.
Det var inget fel på hennes låt, den var faktiskt bra och trallvänlig, men det kändes redan gjort.
Det coolaste hade egentligen varit att skickat Timoteij med "Kom". Tänker man efter så var de faktiskt den enda gruppen som var med i finalen, alla andra körde solo. Erik Saades och Salems låtar faller mig också i smaken.
När Salem Al Fakir låg först efter juryrösternas omdöme så hade jag höga förväntningar om att vi faktiskt skulle skicka ett bidrag som det kunde gå bra för internationellt. Men så fick Anna de högsta poängen och vann istället.
Och då låg hon väl ändå rätt långt ner efter juryrösterna. Jag tycker inte att det var den bästa låten i finalen, inte heller den bästa balladen. Man kan ju bara hoppas att de utomlands förstår låten som de flesta Svenskar gör.
Men, men. Så är det väl alltid? Att fel låt vinner. Det är många som går runt och säger det, men det måste ju ha varit många som röstat på Anna och då måste det ju vara rätt låt eftersom flest gillar den.

Efter finalen var jag lite paff. Jag tror att någon annan av låtarna hade kunnat gå bättre för oss.
Ärligt talat så vet jag inte ens om vi kommer klara kvalet in till finalen. Men jag hoppas ju, eftersom det är Sverige. För hur kul är det att titta på den stora finalen om Sverige inte är med? Inte kul...

Vad tyckte ni om finalen? Och hur tror ni det kommer gå för Anna?Kommentarer


Kommentera inlägget här: