Sanna Hansson

Hur ofta ska detta hända!?

Kategori: Everyday ♥


Godkväll!
Precis tagit ett välbehövt bad. Och läst på fysikläxan plus blivit förhörd. Gjorde glosorna tidigare, spelat piano. So I'm all done! Nu är det snart läggdags för min del. Behöver sömnen haha!

Måste bara skriva av mig en snabbis, fast jag har en känsla av det inte kommer bli så kort.
Jag är riktigt irriterad på en del saker som har med skolan att göra just nu! Vi byter lärare konstant, lärare säger upp sig och får sparken eller är bara anställda fram till en viss tid. Idag fick vi veta att en lärare hade sagt upp sig. Och hon slutar innan jul. Så vi får en ny lärare i det ämnet sista terminen i nian! Är det tillåtet!? Samma sak med ett annat ämne då vi till våren ska få vår 10:e lärare. Är det ingen som håller med om att det är helt sinnessjukt? Jag är trött på nya lärare. När man väl byggt upp förtroende för och till en lärare och visat vad man går för då kommer det en ny. Detta påverkar ju vår skolgång. Kommer vi nu att få ett rättvist betyg? För det spelar in rätt mycket om man vill komma in var man vill på gymnasiet sen.

På vår skola har det varit turbulent sen vi började i sjuan, med strejker på grund av för stora klasser. I sjunde klass hade vi hur många mentorer som helst. Det första året - då man ska komma in i allt. Det finns ju såklart bra saker på vår skola också, det är inte något jag sticker under stolen med. Vissa lärare är fantastiskt duktiga på att lära ut och sköter sitt jobb alldeles perfekt. De allra flesta eleverna är jättetrevliga och det är inte mycket stök, tycker jag i alla fall. Men jag undrar hur ofta sånt här kan få hända! Vi är också inne på vårt andra rektorpar om ni ville veta. Det om något är sjukt. Och mitt i detta står vi och skriker och det verkar inte som om någon hör oss. Eleverna alltså... Men lärarna verkar ju inte vilja vara kvar så vad tjänar det till? Det känns som om jag går på nålar när det gäller min utbildning. Kommer jag att komma in på den skola jag vill? Är det meningen att vi ska känna så här? Snart känns det hopplöst, och man tappar orken att hålla sina bra betyg och höja de andra. Det känns inte lönt att kämpa. Något måste göras, fast det är nästan redan för sent! Jag är trött och förrvirrad.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: