Sanna Hansson

Melodifestivalen ett

Kategori: Musik ♥

Godmorgon, lite lagom sent på morgonen!
Igår var en hektisk dag och jag hann inte skriva så mycket, först spelningen och sedan åkte vi till våra kusiner för att fira den äldsta, Casper.
   Men det var ju melodifestivalen också! Och överlag tyckte jag att alla bidrag i första deltävlingen var helt okej. Till slut var det ju Danny och Swingfly som gick vidare. Och det är väl inga vi måste skämmas för om de nu skulle få åka till Tyskland? Inte i min mening i alla fall. Till andra chansen gick Pernilla Andersson och Jenny Silver. Pernilla Andersson tävlade med en mysig låt i lite Melissa Horn-stil, och för min del så hade hon gärna fått gå direkt till finalen istället. Jenny Silver, henne kan man nog kalla lite Charlotte Perelli-kopia. Med samma silvriga klänning och mikrofonstativ, med en typisk schlagerlåt. Men det är ju det som går hem, någonting man absolut märker med två äldre bredvid sig i soffan som absolut inte kan förstå vad Swingfly är för nytta. Att det bara är "boom-chicka-boom-chicka-boomboomboom" och vips så kunde man låten. Så tycker inte jag det är! Swingfly gör bra musik, och visst har han gjort bättre - men det är sådan här musik som flerdelen av ungdomar lyssnar på, om du syftar på att NRJ har väldigt många lyssnare, och om du kollar in digilistan.
   Danny lät ungefär som vanligt, men det är något som gör att det alltid går hem. För det första så är han ju redan populär som artist. Någon jag gärna hade sett till final eller andra chansen var låten "Social butterfly". Tyckte att den var jättemysig och verkligen en låt som hade gått hem, så så fort låtarna kommer ut på spotify så kommer den spelas högt i högtalarna. De kanske redan finns på youtube? Det måste jag kolla!

Och idag måste jag fortsätta att lyssna på klassisk musik, men inte riiiiktigt ännu. Först ska jag mysa lite, sen kanske ett mysigt bad? Och nagellacksmålning? Kanske lite klädplanering. Så ska en riktig söndag se ut. På något sätt älskar jag söndagar för de är så där sega och mysiga. På ett sätt hatar jag dem, eftersom man då vet att man ska ha en hel vecka till innan det är helg igen. Men så får man också ta en dag i taget! Kram.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: