Sanna Hansson

Uppföljning

Kategori: Musik ♥


Fortsätter kommentarerna på Eurovision igår. Cirka 37 000 människor satt på plats i Düsseldorf, och 170 miljoner människor tittade världen över. Många har diskuterat om hur Azerbajdzjan ska kunna hålla nästa års upplaga av Eurovision Song Contest, hur de ska klara av det pengamässigt. Jag tror att de klarar det, för varför skulle man lägga ner så mycket kraft och pengar på bidragen fyra år i rad och sedan inte ha funderat på vilken uppoffring det skulle bli för landet? Vi får hoppas på det bästa i alla fall. "The big five"; Italien, Tyskland, Spanien, Storbrittannien och Frankrike hjälper ju till lite också eftersom de cashar in så otroligt mycket pengar till tävlingen varje år.
    Mina tankar om Tyskland som jag då nämde igår. Jag vet att det var många som tyckte att den här typen av musik, "Taken by a stranger", inte är någon som hör hemma i Eurovision. Jag föreslår då att man tänker lite utanför ramarna. Jag tror inte att Azerbajdzjans bidrag är något man kunde tänka sig skulle vinna när man grundade ESC, så det går ju framåt. Jag tyckte att låten var nyskapande och lite sådär härligt mysig, och den kommer i alla fall spelas i mina högtalar ett tag framåt.

Vad gäller Bosnien Hercegovina så vet jag inte vad jag ska säga. Numret var väl ganska fint, men det räcker inte till att placera sig så högt upp? 
   Hörde en intervju med Saade från i fredags, där han nämner att han kände sig som en vinnare bara genom att ha kommit till finalen. Jag håller helt och hållet med honom! Hur kul var det att titta på Eurovision förra året när Anna Bergendahl inte ens kom till finalen. Vi höjde helt klart standarden på vårt bidrag i år, även om texten är ganska nonsens. Tyckte det var kul att vi kom högre upp än Ryssland också. Ryssland har halva sitt team svenskt, eller mer nästan. Tomita är sångcoach, dansarna är svenska, och sen har Red One skrivit låten. Alex Sparrow, sångaren, var väldigt noga med att i fredagens intervju nämna att hans team var väldigt professionellt. Saken är att han gjorde om sitt nummer en aning efter att han sett Sveriges "Popular". Om ni tänker efter, visst fanns det rätt många likheter mellan numrena?

Är ändå väldigt nöjd med årets ESC, många bra låtar kvalificerade sig till finalen och jag tycker absolut att vinnarna var värdiga vinnare!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: