Sanna Hansson

Förseningar

Kategori: Everyday ♥

Skånetrafiken,
tack för att ni lät mig sitta ute i solen och vänta på er i en timme. Tack för att ni lät mig ta 134an från Malmö för att sedan springa in på Maxi och handla mat för att hinna med 132an hem en halvtimme senare. Och sen inte dök upp, tack! Komiskt nog läste jag en artikel om Skånetrafiken i Metro då jag satt och väntade. Det stod att minst en resenär skadar sig i kollektivtrafiken per dag. Antingen genom klämning eller dylikt. Och personen som försvarar detta säger att det är stressigt för chaufförerna att hålla tiderna och att de alltid senarelägger tiderna en gång per år för att det ska bli lättare. Men det är ju dock väldigt stressigt fortfarande för de som kör!

Jag vet att det här inte är chaufförernas fel, varken med förseningarna och skadorna. Eller? Jag har inte utsatts för någon skada tack och lov. Men den personen som kör bussen som kommer efter den buss som inte dök upp, den kan ju inte hjälpa det. Så inte hjälper det att skälla ut den stackaren, som vissa lätt kan få för sig. Visst är det bra med bussar, och att vi i hålan där jag bor ens får någon kollektivtrafik överhuvudtaget. Det är ju trots allt vårt eget fel att vi bor där vi bor. Men om vi nu står fint och väntar på bussen i tid för att vi gärna vill komma hem så att vår nyköpta mjölk och vårt naturgodis inte blir varmt eller smälter, så kan man väl i alla fall få önska att bussarna skulle komma en gång i timmen. När det just är... en gång i timmen och inte vart tioende minut!

Någon hade uppdaterat sin status med "Skånetrafiken - makes people walk" på facebook. Statusen hade nog mer likes än vad jag sett på riktigt länge. Och det är väl klart att folk håller med? För vem vill vänta en timme på bussen? En tjej på busshållsplatsen hade sprungit till bussen i Lund för att komma hem en timme tidigare, och så fick hon ändå vänta i Löddeköpinge. Jag vet inte ens vad som hänt med den bussen som aldrig kom. Någon sa något om någon krock, och om det är så så är det ju hur tragiskt som helst.

Men jag kommer i alla fall vara den personen som köar till körkortstestet när jag fyllt 18, så snabbt som jag kan!

Kommentarer

 • Rebecka w säger:

  Kom igen Sanna! Jag vill se lite fler inlägg ;) <3

  2011-09-13 | 18:08:42
 • Sanna säger:

  sv till Rebecka: Ja herregud, jag vet! Har varit riktigt kass på att skriva, men ska försöka börja skriva igen ;) <3

  2011-09-21 | 21:12:54
  Bloggadress: http://thesannaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här: