Sanna Hansson

Melodifestivalen 2012: Deltävling 1, Växjö

Kategori: Musik ♥

Tänk så fort tiden går! Känns som att det var igår som Eric Saade stod på scenen och kom trea i Eurovision Song Contest. Men nu är det alltså dags igen, på lördag börjar Melodifestivalen. Första deltävlingen håller hus i Växjö och programledare för årets program är Helena Bergström, Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi. Kul med tre tjejer tycker jag! 

Deltagarna i första deltävlingen är Sean Banan, Abalone Dots, The Moniker, Afro-dite, Dead by april, Marie Serneholt, Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern och Loreen. Den första minuten av låtarna brukar släppas på lördagen några timmar innan, men det har de inte gjort än. På svt.se beskriver artisterna sina låtar med egna ord. De menar att man kan "veta" hur låtarna är innan, men jag tycker inte det ger sådär jättemycket. Om jag ska dissa och hissa i förväg så känner jag att Sean Banan är ett riktigt botten-napp. Han ska framföra låten "Sean den första banan" som handlar om att vem som helst kan vara kung. Ja... Jag tror att det kommer gå hem hos kidsen som sitter hemma och rösta, men är det verkligen något vi skulle vilja skicka till den stora finalen?

I förväg så tror jag starkt på The Moniker eftersom jag gillade hans låt förra året, ett energiknippe. Afro-dite kommer säkert att vara sådär härligt schlager-glammiga. Marie Serneholt, Loreen och Dead by april kommer säkert också att leverera. Jag är väldigt nyfiken på bandet Abalone Dots, har aldrig hört dem innan så jag kanske får kolla upp dem innan lördagens deltävling. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern har jag inte heller hört så mycket om. Vi får se helt enkelt, men läser man listan över bidrag så känns det som att det kommer bli en bra omgång. Tittar ni på melodifestivalen?

//This Saturday the Swedish "Melodifestivalen" (Song Contest) starts. I think it will be a tough round, and I'm very curious about the songs.

Kommentarer

  • Hanna - Mode, smycken och min vardag säger:

    Det ska bli kul att höra låtarna. :-)

    2012-02-03 | 09:09:07
    Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här: