Sanna Hansson

Melodifestivalen 2012: Deltävling 3, Leksand

Kategori: Musik ♥

Tänkte att det var dags att ge lite åsikter på kvällens låtar i Leksand, Melodifestivalen. Man kan lyssna på http://www.svt.se/melodifestivalen. Själv har jag bara lyssnat på cirka 1,5 minut av låtarna och gjort lite omdömen utifrån det. 

Youngblood - Youngblood
Den här låten är väldigt ”Eric Saade”,  skriven av Fredrik Kempe såklart. Låten faller ganska platt, tycker inte att det finns någon sammanbindning mellan vers och refräng alls.


I mina drömmar - Maria BenHaji
Den här låten känns som en typisk schlager-ballad, helt okej. Det som sticker ut är dock Maria BenHaji underbara sångröst. Har både gått på Rytmus och jobbar nu där som sånglärare.

Förlåt mig – Mattias Andréasson
Jag får lite NeYo-känsla när jag lyssnar, fast på svenska. Hoppas på ett riktigt coolt scennummer, för då kan det nog gå riktigt bra för den här låten. 

Just a little bit –  Love Generation
Det kommer med stor säkerhet att gå bra för Love Generation, den här typen av låtar går alltid hem hos de som röstar. Red-One är inblandad i låtskrivandet, tror det blir lite Pussycat Dolls över framträdandet.

Sanningen – Carolina Wallin Pérez
Älskar Carolina Wallin Pérez röst och har tyckt om henne redan innan när hon tolkat Kent. Gillar att det äntligen kommer en originallåt från henne. Såg att Metro dissat henne helt i fredags men jag gillar det starkt! Tänk covern hon gjorde av  Kents ”Om du var här”, lite så är feelingen.

Lovelight – Andreas Johnson
Glatt och trallvänligt! Det känns som en låt som de flesta kommer att gå och tralla på, precis som ”Sing for me”. Jag gillar det, och Andreas röst är ju grym!

Why Am I Crying – Molly Sandén
Gillar det här, väldigt singer/songwriter-aktigt. Rytmus elev, jadå! Inte för långtråkig, jag tror att det kommer gå bra för Molly.

Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li
Usch och fy! Jag gillar det inte alls! Varför ge den här låten tid på scen? Det är som att han försöker vara en dålig kopia av Markoolio med den blonda sångaren i refrängen. Det är ju inte ens så att Ranelid rappar, han pratar ju bara. Minuspoäng, stort!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: