Sanna Hansson

Molekyl.

Kategori: Everyday ♥

 
En metafor. En molekyl, som H2O. Ser ut som Musse Pigg med två stora former och en liten. Den där i mitten, tänk om den skulle trilla av och bara falla av? Saknad. Man skulle kunna säga att vi två är de stora formerna och den lilla den som håller ihop oss två. Varje gång vi måste dela på oss dör jag lite inombords. Att en kvart, tjugo minuter någonsin skulle kännas så långt borta. För att jag just nu vill vara vid din sida dygnet runt. Några minuter, någon timme eller en dag skulle inte räcka för att reparera saknaden. För jag saknar dig så fort jag släppt taget om dig. Det är som att den där lilla formen i molekylen börjar skaka och långsamt bygga upp ett tryck för att explodera. 
 
"Ingen skulle förstå" skulle jag kunna skriva. Men faktum är att det finns flera miljoner människor som förstår. Därför skriver jag istället "Inte ens jag förstår". För jag förstår det nästintill inte. Hur en annan person kan förvandlas till den där molekyl-delen du inte vill vara utan. En gammal lärare brukade alltid måla de två stora delarna blåa och den lilla röd. Kanske för att den kokar jämt? Delen som håller oss samman kunde inte varit mer explosiv, och framför allt inte precis just nu. 

Vakna upp till våren.

Kategori: Everyday ♥

Hösten blir någon slags minimal ångest som lindar sig runt mitt finger. Vart tog sommaren vägen? Jag stod nyss i min vita klänning påväg ut från en sommarvarm skola. Med en massa förhoppningar som vanligt, så som man alltid har. Kanske har sommaren susat förbi för att jag gjort så mycket av det jag ville. Så brukar det inte bli. Kanske är det för att sommaren kan jämföras med ett tidigt april. Kanske för att sommaren aldrig blir så härlig och varm som man från början tänkt sig? Och nu går jag i ett höstrus. Människor springer fortfarande runt i kortshorts medan jag har tagit in hösten i både sinne och själ. Nu är det höst. Och jag ska ha min halsduk, det finns inga fler dagar för barbent eller sandaler. Meteorologen påpekar envist att det inte är höst förrän det varit under tio grader minst fem dygn. Men det är höst när det känns som höst. Och på lördag är det september. Och en lång vinter väntar. Kanske ska jag bara invänta december och sedan gå i ide tills blommorna slagit ut igen. 

WAKEY-WAKEY!

Kategori: Everyday ♥

Lika glad som en Miss Li-låt på spinn! Fast det syns kanske inte. Sitter och äter frukost och lyssnar på underbar musik. Vädret är inget vidare men vem bryr sig? Idag är en bra dag. Huset är tyst förutom min glada musik och lillebror sover. Föräldrarna har börjat jobba vilket påminner mig om att det inte är så långt kvar tills jag börjar skolan heller. Men jag gillar skolan, även om jag föredrar ledigheten! Huset är riggat för repning med bandet och sen kommer pojken hit. Två av mina favoritsaker på en dag. Förstår ni nu varför jag känner mig som refrängen till "Ba ba ba"? Kram på er!

"FYND!!"

Kategori: Everyday ♥

Har varit frånvarande, ber om ursäkt. Fast det är ganska mycket just nu. Jag är glad, fast alldeles för mätt. Sitter i vårt kök, på våra nya barstolar och har placerat datorn på bardisken. Vädret är ganska tråkigt till skillnad från i morse. Det var längesedan jag var uppe så tidigt. Vaknade upp i ett tält, tydligen hade jag pratat i sömnen. Skrikit något om att jag skulle höra av mig imorgon, ringa imorgon. Och sedan mumlat och slutligen utropat "FYND" högt och tydligt. Jahapp... Fast jag har fyndat ganska mycket på sistone, alla kategorier. Kom fram till för någon dag sedan att nu har jag ju allt. Mitt liv, jag behöver inget mer. Mitt liv är ett enda jäkla fynd. Känns skönt att känna så för en gångs skull. Hoppas på att känslan är varaktig.