Sanna Hansson

10 000 mil

Kategori: Everyday ♥

Tom. Tom som ett oanvänt kollegieblock utan dig inom 1 metersavstånd. Och det är svart ute. Så jag kan inte se så långt som till din by. Kanske om jag klättrar upp i ett träd. Då hade jag väl antagligen blivit uppäten av en örn, som om de skulle flyga här. 1 meter. 1 vecka är inte som 1 meter. Det är som 10 000 mil. Det är för långt. 
 
För mycket att göra. För lite du. 
 

Gammal poesi kastad i ett hörn.

Kategori: Kaos

Dränker mig själv i rosa vattensjok, det är för sent att laga nu
En kropp blottad under vattenytan, allt som var så prydligt
De kan aldrig förstå hur det är
Transparent samvete, försöker att hålla mig ren
Till slut finns det inget kvar
Ångest, gråt är överflödigt
 

ÄGG ÄGG ÄGG

Kategori: Everyday ♥

Krassel. Kanske igen. Det är roligt. För när man bara varit hemma i tre dagar och inte gjort något, så vill man inget hellre än aktivera sig själv. I alla fall jag. Jag blir uttråkad. Men när veckorna är igång känner jag mig som ett okläckt ägg. Till viss mån. Man märker det när ens favoritsysselsättning är att ligga nedbäddad under täcket med huvudet begravet i kudden, neddragen rullgardin. Helst ska det regna också. Då har man ingen skyldighet att göra minsta ansats till ansträngning. 

Helgen börjar när skolan tar slut på fredagen. All trötthet man burit på under veckan flyger iväg. Mystiskt nog återvänder den alltid söndag kväll. Men på helgen, då känns det som att jag skulle kunna göra vad som helst. Bestiga ett berg eller springa flera mil. Bara inte ta itu med matten. Det är beyond helgarbete. Inte för att jag gör något av de spektakulära sakerna jag skulle kunna. Men det känns bra att veta att man orkat - om man velat. Stannar kvar innanför mitt skal. Stannar gärna kvar i sängen. Det kommer till den punkten då man slår huvudet i sängbordet (som jag faktiskt gjorde för två veckor sedan). Då kläcks man. Verkligheten. Vad jag vill ha sagt? Det undrar till och med jag. Men ägg är gott... ?

Jul igen?

Kategori: Kaos

Blinkar till. Somnade på bussen imorse. Vaknade vid konserthuset, en station innan min. Det var ett år sedan då jag började med det för första gången. Men det har inte skett sedan jag började tvåan. Men det är mörkt när jag vaknar och kolsvart när jag äter middag. Mina ögon orkar knappt hålla sig vakna. Hej höstdepression, här kommer hela bunten studenter. Alldeles för mycket att göra för att hålla allt i hjärnan. Kalendern är min bästa vän igen och jag räknar dagarna till helgen varje måndag. Oro i magen på söndagskvällen. En ny vecka ska ta fart och nu är det dessutom ännu närme till turnén, uppspelet i estetisk kommunikation, matteprovet. 

Och jul. Snart är det jul igen. Och plastgranen ska plockas fram. Plastdekorationer knycklas upp i varje hörn. Men då blir det i alla fall lite ljust. Ljuslyktorna bringar i alla fall mer ljus än något annat i ett regnruskigt oktober. Jag borde sova men jag har det inmotat i huvudet att det är 22.00 som gäller. Ler i alla fall åt det faktum att jag kan high-five:a mig själv för att ha gjort både en läslogg, historialäxan och korrigerat min naturläxa idag. Dessutom har jag varit på pianolektion och knaggligt tränat på min gitarrläxa. Klapp på axeln. Tackar min familj som uppfostrat mig på rätt sätt, lärt mig att ta en dag i taget. 

Igelkottar och kottar.

Kategori: Everyday ♥

Här sitter jag. Klarvaken och klar. Redo för dagen. Ska bara packa träningsväskan. Har varit duktig och gjort lunch. Det blir en märklig tid att börja 11.25, precis mitt i maten... Jag tycker om fredagar. Dels för att jag börjar så sent. Dels för att det snart är helg. Och för att jag fått sova ut. Träningsvärken i axlarna börjar släppa. Så jag kan simma utan att oroa mig för att falla ihop. 

Idag tycker jag om höstvädret. Det ser fint ut, förutom att det blåser en aning. Det är sånt där väder som får en att vilja springa ut i skogen och kasta orangea och röda löv på någon man tycker om. Titta på igelkottar och kottar överlag för den delen också. Solen lyser sådär lätt, inte som på sommaren. Men jag kan ana ljusstrimmor. Så när jag går till bussen kommer ljuset att lysa sådär som en dimmad spotlight på stigen. Fredagar är bra. 

UN, DEUX, TROIS!

Kategori: Everyday ♥

Min vecka har varit.. fullspäckad men åh så bra! Överlag.. 
Måndagen började med två månader tillsammans med min underbara pojkvän. Tisdagen fortsatte med pass på friskis, medelsvår jympa. Det var längesedan jag skrattade så mycket. Avslutade dagen med kvällsmat bestående av rivna morötter, keso, kidneybönor och zucchini. Onsdagens träning blev idrotten i skolan, cirkelgym, men det är inte heller fy skam. Kvällsmat blev sallad med keso och grönsakswok toppad med pumpafrön och fetaost. Omnomnom! Gick sedan på pianolektion och åkte senare till pojkvännen igen. Torsdagen, idag alltså. Först hem till Elin och umgås och förbereda inför ett möte. Sedan danspass och för att toppa det en powerwalk med pappa när jag kom hem.
 
Jag tjuvstartade ju redan förra veckan med träningscykeln på fredag och joggingrunda på söndagen. Känner mig väldigt duktig och nöjd. Imorgons ska jag simma med Hannah och sedan ta helg. Det går bra nu! Känner mig tusen gånger piggare också, träning och rätt mat gör att man orkar så mycket mer.

Har bett mamma köpa hem en massa saker, grönsaker och nyttigt bröd. All Bran. Äter ägg. Russin. Yoghurt. Och man förstår inte hur gott det faktiskt är förrän man provat. Jag har aldrig varit sugen på kidneybönor förut, men nu så. Ska hoppa in i duschen nu, och sedan sova. Har sovmorgon imorgon. Cirkeln sluts. Och detta blev ett måbra-inlägg. Ha det fint! 

VITT.

Kategori: Everyday ♥

Jag sitter i ett vitt rum, med vita väggar, vita lampor, vita bord. Ja, i stort sett allt här inne är vitt. Förutom mina klasskompisar, fyra förutom jag. De är ganska färgglada. Jag har håla och har precis avslutat veckans arbete i svenskan. Det är mindre än en timme kvar tills jag börjar igen och jag borde kanske plocka fram matteboken och räkna lite. Men jag missade nästan hela mattelektionen igår. Förstår inte, måste ha genomgång. Den får jag på torsdag. Och min hjärna är för överbelastad för att själv lära mig någonting utifrån bokens genomgångs-sidor. Kanske borde jag hitta ett rum och träna igenom sångläxan, pianoläxan. Men de brukar aldrig vara lediga på tisdagar. 

Mitt nyttiga liv börjar idag. Det har jag sagt sedan förra veckan. Istället för att äta en kaka igår när jag kom hem tog jag en morot. Idag ska jag träna med min goda vän Hannah. Jag drömmer inte om kladdkaka och inte om Ben & Jerrys. Istället suktar jag efter en tallrik rårivna morötter, kidneybönor, stekt zucchini och keso. På riktigt, jag skojjar inte. Imorgon har vi idrott, så det får bli all träning jag behöver imorgon. På torsdag är det danspass och på fredag funderar jag och Hannah på att köra ett pass på Friskis till. Helgen får vara. Kanske springa på söndagar. Men någon måtta får det vara. 
 
Istället för träningsfunderingar ska jag nog ta och läsa engelskaboken istället. Det här läsandet tar visst aldrig slut. Keep reading, I guess...