Sanna Hansson

Silvergrå

Kategori: Kaos

Du brukade vara den enda jag behövde. Den enda som förstod. Tänker på dig då och då. Du var min bästa vän. Och nu börjar jag gråta. Jag har varit utan dig i ett år. ETT ÅR! Kom och tänka på det när mina kusiner undrade var du var igen. Det är förståeligt att de frågar varje gång, de är fyra år. Men du var den enda jag kunde berätta allt för. Jag kan knappt se datorskärmen nu, för mina ögon har täckts med vatten. Genomskinligt men suddigt. 

Kan fortfarande föreställa mig hur din mjuka päls kändes. Hur du var blind, men ändå alltid kröp upp på min arm och begravde dig under min haka. Du underbara. Du perfekta varelse, inte ett uns av ont i dig. Dömde mig aldrig och lyssnade alltid. Stod alltid på min sida. Och jag saknar dig, något otroligt. Dagen du dog var skräck. Oförståeligt, trots att du var gammal. Oförståeligt.

Du var bäst. Ängel, vi ses i himlen. Jag älskar dig. Fortfarande.
 

YOU ARE JUST LIKE HEAVEN, FREDAG!

Kategori: Kaos

Idag började sent. 11.25, bussen 10.00. Gick ändå upp 7.00 och tränade i tjugo minuter. Tror aldrig att jag varit så glad som idag på länge. Sitter här i ren fredags-extas! Hoppade av bussen och plötsligt möter jag min egen reflektion i ett skyltfönster. Struttar fram med ett helt galet leende. Musik i lurarna som om jag var med i en schlagerpoppig musikvideo. Fast att det var något helt annat jag lyssnade på. Insåg att jag kanske ändå borde tona ner mitt smile, folk hade nog blivit rädda för mig efter ett tag. Dagen har varit toppen. Har hållit en redovisning och Egypten. Någon som haft en redovisning om det som innehållit både en balsamflaska och toalettpapper förut? Det gick hursomhelst bra! Ikväll ska lillebrors band repa här och Victor kommer hit, så det finns inget som helst att klaga på! 

GOOOOO FREDAG!!!!! KÄRLEEEEK TILL ER ALLA! WOOOHOOO!!!
 

Resårband och plastbitar

Kategori: Kaos

Ångest, för en bit resårband med lite plastbitar i olika former på. Glömd i ett skåp efter att jag försökt skynda mig i duschen. Vaknade på morgonen, åkte till skolan. Märker i bussen att det inte är där. Tänker på det hela dagen. Visst, du finns med mig ändå, men jag vill ha ditt namn nära hjärtat. Inte bara bildligt utan bokstavligt talat. Ditt namn i vita runda plastbitar med svarta bokstäver på. Kom hem. Åker iväg på träning. Kommer återigen på att det inte är där. Blir ledsen igen. Är hemma och skriver det här. Fortfarande inte där. Ska logga ut och duscha av mig. Sen ska det på. Inget snack om saken. Klarar mig inte en sekund till utan ditt namn, bokstavligt, brevid hjärtat.

Klarar mig inte en dag till utan ditt hjärta brevid mitt hjärta. Klarar mig inte ett ögonblick utan att tänka på dig. 

Du är så mycket mer än ett resårband och plastbitar, du är kärlek. 

Dammsugare.

Kategori: Everyday ♥

Skriver ut Kents "Hur jag fick dig att älska mig", ackorden och texten. Den passar inte min röst alls egentligen. Men något gör att jag dras till det. Det djupa, att spela ackorden på pianot fast ingen tonart riktigt funkar till mig. Jag lyssnar på låten. Ena högtalaren hackar och jag har svårt att koncentrera mig på något annat än just det faktum. Jag bankar på bordet. Man brukar kunna göra så, slå på tvn och banka på radion. Och så gick det, nu precis. Men den kommer börja hacka snart igen. Joakim Bergs stämma skrovlar ut. Snart måste jag gå och dammsuga. 
 
"Du blev min rääääääddning så obegripligt stooooor, att du vill vaaaaara miiin".

Vart var jag? För ungefär 6 månader sedan. Skulle förmodligen dammsuga då också. Nu finns det värme. Jag står och sjunger in i väggkontakten och det blåser från dammsugaren så som om jag var Carola. Så töntig är jag när jag dammsuger. Du är säkert lika töntig när du dammsuger, även om du inte vill erkänna det. 

Gå framåt. Ta posten. Städa undan.

Kategori: Everyday ♥

Får för mig att skriva här då och då. Har andra ventileringshål, men det här funkar för stunden. 
Ringa samtal. Naturkunskapsinlämning. Ner-rodd och möte inför Hylliemässan. Gitarrläxa. Pianoläxa. Sångläxa. Läslogg. Läsa två böcker. Redovisning om Egypten i historia. Fira en lillebror. Umgås med pojkvän. Medverka på Hylliemässan. Klippa mig. Räkna matte. Bli frisk. Repa. Träna.

Saker som jag borde göra i veckan som startar imorgon. Det är söndag kväll och jag punkterna ovan innehåller mer saker jag inte vill än saker som jag vill. Det jag vill göra kan ni nog lista ut själva. Försöker börja med en tankekarta, maila anteckningar till klasskompisar, träna på instrument. Vet att jag förmodligen inte kommer hinna klippa mig, även om mitt hår har växt alldeles för mycket och det var alldeles för länge sedan jag klippte det senast. Ska sätta mig med matten en stund och sedan duscha, sedan lägga mig och läsa. Två böcker samtidigt, min hjärna klarar i alla fall inte av det. Skulle behöva en extra veckodag, som jag sagt så många gånger. Och kanske borde jag sluta klaga, men var ska man göra det om inte på en blogg?

Söndag.

Kategori: Everyday ♥


Det är söndag. Den här helgen har jag handlat mat med mina kompisar och festat med partyhattar och girlanger som en vanlig tonåring. Repat in en låt till Öppen Scen på skolan. Spelat på en marknad. Kladdat med ansiktsfärg. Tittat på tecknad film, gjort armband. Sovit med någon jag tycker om. Tränat gitarr och nästan gråtit över ett stackars ackord vid namn B-moll. Tränat inför Kulturnatten. Fått en god nyhet. Det var nog allt, ungefär.

Lättnad.

Kategori: Everyday ♥

Lättnaden efter att man avklarat alla veckans läxor. Lättnaden när man fått saker gjorda som man hade smått ångest för. Idag vill jag slå ett slag för lättnad, någon minut innan klockan slår tio. Jag har inte jättemycket att skriva om nu, jag tror det mest beror på att det är lite för sent och att jag inte kan linda in mina tankar vackert nog. Men jag är ändå lättad. 

Och idag är det Kredag.

Kategori: Everyday ♥

Klockan är halv elva på ett ungefär. Ska snart hoppa in i duschen och få fart på den här dagen. Känner mig hyfsat utvilad, det är bara mina ögon som inte riktigt hänger med längre. Har ni också haft den där känslan? När man knappt orkar titta utan bara vill stänga ögonen? 

"Det är söndag idag." Smakade precis på orden, såg ut som när man äter en citron. Varför går alltid veckorna långsamt och helgen snabbt? Jag har för mycket jag vill göra för att bara ges två hela dagars ledighet. Lösningen? Att lägga till en dag till på veckan, efter lördagen. Söndagen måste fortfarande vara sist, den är dömd till att vara det. Men vad skulle den där extra dagen heta då? Soldag? Det finns ju Måndag... Kördag, Möndag, Jorsdag, Kredag, Ensdag? Bara jag får den där extra dagen så kvittar det egentligen vad den heter. Jag undrar vem man måste kontakta för att lägga fram en sådan idé. Det blir telefonkatalogen nästa. 

Tacksamhet.

Kategori: Everyday ♥

En lördag med absolut inga måsten. Har suttit och målat ett släktträd till historian i två timmar. Ätit lunch och ska övningsköra. Städa rummet och skriva en släktkrönika. Känns inte som en lördag. Mina veckodagar är inte längre stereotyper, de flyter samman och att jag stannar uppe sent på en torsdag och går och lägger mig tidigt på en lördag känns inte längre så konstigt.

Tillbaka till det här med släktforskning. Har backat bandet cirka hundra år. Att vår släkt verkligen kämpat för att jag ska sitta här idag och ha det bra. Det tycker jag är helt fantastiskt. Tänk vad våra förfäder har gjort för oss! Ska ägna dagen åt att vara tacksam. Även om det kanske inte alltid blir som man tänkt, så ska jag vara tacksam.